Pro naše zákazníky jsme zde připravili několik receptů.

Řecký salát

Budete potřebovat:
1 větší cibule, 1 salátová okurka, rajčata (8-10 střední velikosti), olivový olej, balkánský sýr (2 střední kostky), sůl, koření

Postup:
Cibuli, okurku, rajčata a balkánský sýr nakrájíte na malé kostičky (kousky), přidáte koření (asi 1 čajová lžička), promícháte, osolíte a zalijete (0,05 až 0,1 litru - dle chuti) olejem. Pečlivě promícháváte. Dobrou chuť!!

Bylinkové máslo v kuchyni

Budete potřebovat:

Postup:
Naše bylinkové máslo dělá svému jménu čest. Z obyčejného másla si lehce vyrobíte svoje výborné bylinkové máslo. Můžete jej přidávat do různých pomazánek, na zapékané bagety, toasty. Když budete dělat ryby na másle, tak nezapomeňte, že s bylinkovým máslem jsou také výborné.


Kotletky na česnekovém pepři

Budete potřebovat:
vepřové kotletky, cibule, tvrdý plátkový sýr, kořenící směs česnekový pepř, dochucovací směs good vega

Postup:
Na plech nasypete nakrájenou cibuli a podlijete vodou, ve které jste rozmíchali 2 polévkové lžíce koření good vega. Na cibuli položíte kotletky, které jste posypali česnekovým pepřem (nebo v něm byly předem naloženy). Dáte to vše péct do trouby. Asi ve 2/3 pečení polijeme kotletky šťávou z plechu a posypeme na jemno nakrájenou cibulí a přikryjeme plátky sýra a necháme zapéct.
Česnekový pepř je hrubě drcená směs koření. Obsabuje především česnek, pepř, cibuli, hořčici a zelené bylinky.
Dobrou chuť!

Vaříme s Asadem

Budete potřebovat:

Postup:
Asado je původem argentinská směs koření na pečené ryby. Naše asado je vyzkoušené na mnoho různých způsobů. Na rybách je opravdu výborné. Můžete jej přidat do různých zeleninovo-masových směsí jídel. Vynikající práci vám udělá také v rýži. Přidáte asado do rýže, když se vaří. Rýže vypadá pak hezky barevná a už je zajímavě ochucená.
Asado je trochu pikantní, protože obsahuje mimo jiné drcený pepř (další součásti jsou paprikové floky, cibule, pastinák a další příměsi v hmotnostních podílech pod 2%).

Nasi goreng

Budete potřebovat:
cibule, česnek, různá zelenina, různé druhy masa, olej a koření nasi goreng

Postup:
Nasi goreng je indonéské národní jídlo, které ovšem chutná pokaždé jinak (zaleží na ingrediencích, které jsou po ruce).
Jde tedy o smaženou rýži ze zeleninou a a různými druhy masa.
Spražíme cibuli na oleji. Přidáme postupně rýži, kterou trochu usmažíme,přidáme kousky masa a zeleninu.Okořeníme směsí koření nasi goreng, které obsahuje také kurkumu, která je jedním ze základních koření indonéské kuchyně. Je zde však jeden háček. Indonéská kuchyně je většinou příšerně pálivá. Ke každému jídlu dostanete omáčku z chilli papriček Sambal (nebo může být pod nějakým jiným názvem). Tak buďte opatrní pokud chcete jíst jako indonésané...

Dátá čaj masala

Budete potřebovat:
směs koření dátá, černý sypaný čaj, mléko, med nebo cukr

Postup:
Do kastrólku nalejete litr vody. Jakmile začne voda vřít, tak přidáme postupně 1 kávovou lžičku směsi dátá a 1 až 2 lžičky černého sypaného čaje a minutu povaříme. Poté necháme čaj odstát a až je vlažný tak přilejem 0,5 l mléka a znovu přivede do varu a chvilku povaříme. Sladíme medem nebo cukrem.
Nejlépe se pije ve dvou nebo s partičkou přátel.

Dobrou chuť!


DomůDomů

Košík  

(prázdný)

Akční nabídka

Momentálně nejsou žádné slevy

Novinky

Žádné novinky